Hybridien suosioon vaikuttavat tekijät

Hybridien suosioon on monia vaikuttavia muuttujia. Yksi näistä on polttoaineen hinta. Jos polttoaineen hinnat ovat jatkuvasti korkealla ja/tai nousussa, myöskin hybridiautojen suosio nousee polttoainekustannuksissa säästämisen toivossa. Jos taas polttoaineen hinta on matalalla, ja pysyy siellä, ihmiset eivät näe järkevää syytä kuluttaa ylimääräistä rahaa hybridiauton ostoon. Hybridit kun ovat yleensä tuhansia euroja kalliimpia kuin tavallista polttoainetta käyttävät autot.

Hybridien suosio kasvussa

Hybridien suosion pitäisi kasvaa vuoteen 2020 mennessä suurissa määrin, varsinkin Euroopassa. EU:n säädöstelyn mukaan vuoden 2020 jälkeen ostetuissa uusissa autoissa saa olla maksimissaan 95 grammaa päästöjä per kilometri. Tämän uuden säädöksen myötä hybridejä tulee siis näkymään enemmän, mikä on toisaalta hyvä asia ympäristöystävällisestä näkökulmasta ajatellen.

Hybrideissä on jäljitelty tavallisten autojen ajomukavuutta

Hybridit ovat monien mukaan yhtä mukavia, elleivät jopa mukavampiakin ajaa kuin tavalliset autot. Hybridit ovat saaneet osakseen kritiikkiä siitä, etteivät ne kiihdy yhtä nopeasti kuin pelkkää polttoainetta käyttävät autot. Toisaalta niitä ei olekaan suunniteltukaan kiihtymään nopeasti, vaan niiden tarkoitus on olla ekologisempia sekä taloudellisempia kuluttajille. Ne ovat myöskin todella hiljaisia ja valikoimaa hybrideissä on todella laajasti.

Hybridit kestävämpiä kuin tavalliset autot?

Hybridien sanotaan myös tarvitsevan vähemmän huoltoa, eli niiden väitetään olevan kestävämpiä kuin tavallisten autojen. Huomioon tulee kuitenkin ottaa hybridien korkeampi hinta silloin kun suunnittelee hybridin hankkimista.