Autoilun tulevaisuus

Moni ajelee vielä tänä päivänä diesel- tai bensiiniautolla. Fosiillisia polttoaineita tulisi kuitenkin koko ajan vähentää, sillä pian meillä ei enää ole käytettävissä öljyä, josta näitä polttoaineita valmistetaan. On arveltu, että noin 40 vuoden kuluttua öljy loppuu maapallolta ja sen jälkeen ihmisten liikkumisen energialähteenä pitää käyttää jotain muuta. Nykyisin on jo muutamia hyviä vaihtoehtoisia energiamuotoja. Esimerkiksi sähköautoilu tekee kovasti tuloaan ja onkin arveltu, että juuri tämä on tulevaisuuden liikkumisen muoto. Jos taas haluaa viritellä autoaan itse, voi olla hyvä käydä worksystem.fi sivustolla.

Muutamia muita tekniikoita on myös esitelty, esimerkiksi biokaasu tai vety. Nämä ovat kuitenkin jääneet hieman pois valtavirrasta ja onkin esitetty arvioita, että tulevaisuudessa suurin osa autoista kulkee sähkövoimalla. Sähköautoilussa on kuitenkin vielä muutamia asioita, jotka kaipaavat kehitystä ja tarkennusta. Esimerkiksi auton akkujen lataukseen käytettävä aika on verrattaen suuri. Moni on tottunut tankkaamaan autonsa bensa-asemalla muutamassa minuutissa, kun taas sähköauton lataaminen täyteen saattaa kestää 10 tuntia. Siinä ei ehdi tien päällä jäädä odottelemaan auton lataamista. Jotkut valmistajat ovat kehittäneet pikalatureita, jolla latausaikaa saa lyhennettyä, mutta silti puhutaan useista tunneista. Kun akkujen lataaminen saadaan tehokkaammaksi ja nopeammaksi, sähköautoilu lyö varmasti kunnolla läpi. Toinen merkittävä jarru kehitykselle on vielä toistaiseksi ollut sähköautojen korkeahko hinta. Moni tyytyy valitsemaan bensiiniauton jos vastaavanlainen sähkökäyttöinen auto maksaa lähes tuplasti enemmän.

Aika näyttää millaiselta liikkuminen ja autoilu näyttää vaikkapa 10 vuoden kuluttua. Varmaa on, että diesel- ja bensiinikäyttöiset autot tulevat vähenemään katukuvasta pikkuhiljaa. Pian nähdään myös autojen latausasemien nousu maamme katukuvaan.