Harkitsetko sivuliiketoimintaa autoalalla?

Ovatko autot ja autoilu sinulle rakas harrastus? Entä oletko miettinyt jossakin vaiheessa yrittämistä autoalalla? Harrastuksesta on mahdollisuus hankkia sivutuloja tai jopa aloittaa aivan uusi elinkeino. Autoilualalla on useita erilaisia mahdollisuuksia yrittämiseen. Voit toimia kuljetusalalla, organisoida autoiluun liittyviä tapahtumia, tarjota huoltopalveluita tai vaikka kruisailumatkoja turisteille kauniissa kotikaupungissasi. Mahdollisuuksia on monia osaamisestasi ja ideoistasi riippuen. Omaa yritystä sinun ei tarvitse kuitenkaan heti perustaa. Halutessasi sivutuloja tai testata uutta liikeideaa yksi hyväksi havaittu vaihtoehto on testata kevytyrittäjyyttä.

Kevytyrittäjyys sopii hyvin monelle eri alalle. Jos haluat esimerkiksi tuunata autoja kausiaikoina, kevytyrittäjyys sopii tämänkaltaiseen liiketoimintaan mitä parhaiten. Kerromme tässä artikkelissa olennaiset asiat liittyen kevytyrittäjyyteen. Kevytyrittäjyydessä parasta on se, että sinun ei tarvitse itse perustaa yritystä harjoittaessasi yritystoimintaa. Kevytyrittäjyydessä kysymys on hyvin yksinkertaisesta asiasta. Laskutat tuotteistasi, työstäsi tai palveluksistasi laskutuspalvelun kautta. Kolmas osapuoli siis hoitaa kaiken maksuliikenteen puolestasi ja maksaa sinulle palkkana yritystoiminnasta saamasi tulot.

Mistä kevytyrittäjyydessä on kysymys?

Harrastatko esimerkiksi autojen tuunausta, josta haluat sivutuloja? Kevytyrittäjyyden tarkoituksena on madaltaa yrittäjyyden aloittamisen kynnystä. Homma toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että sovit asiakkaan kanssa tuotteen tai palvelun myynnistä, ja määrittelet hintasi. Laskutus tapahtuu laskutuspalvelun kautta. Kysymys on siis kaupankäynnistä ilman omaa yritystä. Sinun ei siis tarvitse perustaa mitään yritysmuotoa tai hankkia y-tunnusta eikä maksaa arvolisäveroja tai ennakkoveroja yritystoiminnasta. Et ole myöskään kirjanpitovelvollinen.

Laskutuspalvelu listaa ja pitää huolen tuloistasi, ja kevytyrittäjyys onkin erittäin suosittu yritysmuoto keikkatöitä tekeville tänä päivänä. Sivutyön takia ei siis välttämättä tarvitse perustaa yritystä. Palvelu löytyy invoicery.fi sivustolta. Kyseessä on luotettava, johtava kevytyrittäjyyttä tarjoava laskutuspalvelu. Se on toiminut yli 20 vuoden ajan alalla ja on pohjoismaiden markkinajohtaja. Yritys toimii kolmantena osapuolena sinun ja asiakkaasi välisessä kaupankäynnissä maksuliikenteen osalta.

Invoicery.fi laskutuspalvelu hoitaa yritykseen liittyvän byrokratian. Yritys tilittää asiakkaalta saamansa palkkion sinulle palkkana, josta se vähentää oman prosentuaalisen provisionsa. Asiakkaalle lähettämissäsi laskuissa käytetään Invoicery-laskutuspalvelun y-tunnusta, ja lainsäädännön näkökulmasta kevytyrittäjä asemoituu palkansaajan ja yrittäjän välimaastoon.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii parhaiten?

Parhaiten kevytyrittäjyys sopii keikkatyötä tekeville, freelancer-työntekijöille ja yritystoimintaa aloitteleville tai itsensä muuten työllistäväksi haluaville. Laskuttaminen on helppoa invoicery.fi -palvelun avulla. Invoicery maksaa sinulle palkan laskuttamiesi palkkioiden perusteella. Voit siis keskittyä täysillä siihen, mikä on sinun vahvin osa-alueesi. Invoiceryn palkkiona taas on provisio palkastasi. Mikäli yritystoiminta lähtee täysipäiväisesti käyntiin, kannattaa silloin harkita oman yrityksen perustamista.