Vinkkejä oman auton ostamiseen

On totta, että autoilu on haitallista ilmastolle, mutta monella tulee elämässään vaihe, jolloin he tarvitsevat oman auton. On syy sitten esimerkiksi työpaikalle matkustaminen, perheenlisäyksestä johtuva päiväkodille kruisailu tai sitten ihan vain helpottaakseen ja nopeuttaakseen omaa arkea. Suurimmat unelmoijat käyvät jopa autoliikkeiden sivuilla ihastelemassa uusia ja futuristista tekniikkaa sisältäviä autoja, joihin heillä ei välttämättä edes ole varaa. Toki ihmisissä on toinenkin ryhmä, jotka eivät halua ostaa kallista autoa ja heillä on sen sijaan asuntolaina ja ihana oma koti. Tämä on täysin ymmärrettävää ja heille on ratkaisuna käytetyt tai halvemmat uudet autot.

Polttoainekulut iso menoerä

Osta vain sen kokoinen auto kun tarvitset. Eli jos et välttämättä tarvitse farmaria, kannattaa harkita pienempää henkilöautoa. Näin säästät polttoainekuluissa. On myös toki ajotavasta kiinni, kuinka paljon polttoainetta autosi kuluttaa. Kannattaa myös harkita olisiko sähkö- tai hybridiauto mieluinen vaihtoehto itselle.

Muista koeajaa

Vaikka olisit ostamassa uutta autoa ja tiedät, että siinä ei voi olla mitään vikaa, kannattaa se silti koeajaa. Syy tähän on se, että vaikka auto olisikin täysin ehjä, niin et välttämättä pidä auton ajotuntumasta. Haluat ostaa auton, joka tuntuu hyvältä ajaa ja tunnet sen liikkuvan niin kuin sen haluaisitkin.

Kilpailuta

Tämä pätee varsinkin käytettyjen autojen ostamiseen, sillä jotkin liikkeet tai yksityishenkilöt myyvät kalliimmalla samaa autoa kuin toiset. Toki kannattaa myös ottaa huomioon myyjän luotettavuus varsinkin, jos autoa ostetaan yksityiseltä henkilöltä.